Kylätalo

Kylätalolla vietetään monenlaisia kylätapahtumia vuoden varrella. Talo on varattavissa juhliin, häihin, saunailtoihin, syntymäpäiviin, kokouksiin…

Viuruniemen viihtyisä ja tilava kylätalo on Lypsyniemessä Juojärven rannalla. Kylätalon avajaisia vietettiin vuonna 1993. Talon läheisyydessä on vuonna 2007 valmistunut puulämmitteinen sauna ja tontilla on myös grillikota, lentopallokenttä, varastorakennus, talousrakennus sekä puucee. Vuosina 2011 – 2012 tontille on rakennettu uusi talousrakennus ja grillikota. Paikka soveltuu hyvin perhejuhlien ja kokousten järjestämiseen. Kylätalon pihan lipputankoon voi nostaa lipun hulmuamaan tapahtuman kunniaksi, astioita löytyy riittävästi ja kylmiön voi vuokrata isommalle ruokamäärälle. Vene odottaa rannalla soutajaansa. Aina voi järjestää vaikkapa tanssit tilavalla terassilla tai vetää siellä yhteinen jumppahetki koko porukalle.  Lapsille on myös oma leikkipaikka pihassa.

Kylätaloa ylläpitää Viuruniemen kyläyhdistys. Kylätalo sähköistettiin Leader-hankkeen avulla vuonna 2007. Sen jälkeen taloa ja ympäristöä on kehitetty ja kunnostettu vuosi vuodelta. Valtaosa kylän yhteisistä tapahtumista pidetään kylätalolla. Vuonna 2020 Pohjois-Karjalan kylät valitsivat Viuruniemen viikon kyläksi, katso video, jossa myös kylätalo esittäytyy. 

Tervetuloa Viuruniemen kylätalolle Lypsyniemessä. Kesän varaustilanne löytyy sivun lopusta.

Karttalinkki
Kylätalon käyttäjän ohjeet

Vuokrahinnat ja vuokraehdot
Kylätaloa vuokrataan kesäkaudella viikoilla 18 – 40. 

Päärakennus + sauna, vuokra 80 €/vrk. Viereisen talousrakennuksen ison kylmiön käyttö 15 €/vrk lisähinta. Alue on käytössä tulopäivästä klo 12:00 vuorokauden ajan. Lypsyniemen kylätaloa ja saunaa vuokrataan toukokuusta lokakuuhun. Päätalossa on avattavissa vuodesohvissa (alakerta ja parvi) makuutilat 6 hengelle, lisäksi on ylimääräisiä patjoja. Yöpyjä tuo omat liinavaatteensa ja pyyhkeet mukanaan.

Lyhytaikaisen käytön kokousvuokra 60 €.

Viuruniemen kyläyhdistyksen jäsenet ja kannatusjäsenet maksavat kylätalon vuokran kokousvuokrataksan (60 €/vuorokausi) mukaan. Henkilöjäsen ei voi vuokrata jäsenetuhintaan Lypsyniemeä erilaisten yhdistysten, järjestöjen, yhteisöjen ja yritysten käyttöön.

Kylätalon käyttäjiä pyydetään huomioimaan seuraavaa:
Jätä talon siistiksi seuraavaa käyttäjää varten. Ensiapukaappi on keittiössä. Roskat poltetaan takassa tai nuotiossa, palamattomat roskapussiin ja ulkopönttöön. Tupakointi sisätiloissa on kielletty. Tupakantumpit laitetaan ulkona talousrakennuksen päässä olevaan peltiämpäriin. Tulen teko ulkona on sallittu nuotiopaikalla ja grillikodassa, mutta ehdottomasti ei yleisen kulohälytyksen aikana. Eläimiä ei viedä sisätiloihin. Käyttäjä ilmoittaa ja korvaa mahdolliset vahingot. Talousrakennuksessa oleva wc on käytössänne (erillinen avain). Talousrakennuksen kylmiötä voi vuokrata 15 €/päivä. 

Toivomme talon vuokraajilta palautetta, jotta voimme edelleen parantaa kylätalon viihtyvyyttä.

Ajo-ohje
Osoite: Viuruniementie 138, 83500 Outokumpu
Joensuusta tultaessa tieltä numero 17 risteyksestä Outokumpu-Joensuu-Kuopio-Varkaus (Nesteen huoltoasema) 14 km Viuruniementietä (477) Varkauteen päin. Tien oikealla puolella on viitta ”Lypsyniemi”. Käänny pikkutielle ja aja tien päähän asti. Varkaudesta tultaessa käännytään Varkaus-Joensuu tieltä numero 542 Pöytälahdessa Outokumpuun päin ja ajetaan 14 km tietä 477. Tien vasemmalla puolella on viitta ”Lypsyniemi”. Käänny pikkutielle ja aja tien päähän asti.

Lypsyniemen kylätalon voi varata ottamalla yhteyttä Tuijaan:

Tuija Kervinen, 050 3716 716, tuijakervi (at) gmail.com

Keittiö
Keittiö
Tupa
Tupa
Yläparvi
Tupa
Tupa
Kyläyhdistys vuokraa isoa 4 x 8 m telttaa, johon mahtuu n. 30 h. Telttaan on myös penkit, pöydät ja tuolit saatavilla.  
Teltan vuokraus
125€/vkl/jäsen ja 150€/vkl/ei-jäsen
Tuija Kervinen
050 3716 716
tuijakervi(at)gmail.com

Viuruniemen kylätalo – varaustilanne kesä 2022. Punaisella merkityt päivät ovat varattuja.