Kylätalo

Kylätalolla vietetään monenlaisia kylätapahtumia vuoden varrella. Talo on varattavissa juhliin, häihin, saunailtoihin, syntymäpäiviin, kokouksiin…
Viuruniemen kylätalo on Lypsyniemessä Juojärven rannalla. Kylätalon avajaisia vietettiin vuonna 1993. Talon läheisyydessä on vuonna 2007 valmistunut puulämmitteinen sauna ja tontilla on myös grillikota, lentopallokenttä, varastorakennus, talousrakennus sekä puucee. Marttayhdistys on perustanut pihalle perinnepenkin, jossa kasvaa kylällä esiintyviä perennoja, myös sireenimajaa kasvatellaan. Vuosina 2011-2012 tontille on rakennettu uusi talousrakennus ja grillikota. Paikka soveltuu hyvin perhejuhlien ja kokousten järjestämiseen. Kylätaloa ylläpitää Viuruniemen kyläyhdistys. Kylätalo sähköistettiin Leader-hankkeen avulla vuonna 2007. Sen jälkeen taloa on kehitetty ja parannettu vuosi vuodelta. Valtaosa kylän yhteisistä tapahtumista pidetään kylätalolla.

Tervetuloa Viuruniemen kylätalolle Lypsyniemessä.

Karttalinkki
Kylätalon käyttäjän ohjeet

Vuokrahinnat ja vuokraehdot
Kylätalon vuokraus 1.4. – 31.10. välisenä aikana.

Päärakennus + sauna 70 €/vrk. Viereisen talousrakennuksen ison kylmiön käyttö 15 €/vrk lisähinta. Alue on käytössä tulopäivästä klo 12:00 vuorokauden ajan. Lypsyniemen kylätaloa ja saunaa vuokrataan huhtikuusta lokakuuhun.

Lyhytaikaisen käytön kokousvuokra 50€.

Viuruniemen kyläyhdistyksen jäsenet ja kannatusjäsenet maksavat kylätalon vuokran kokousvuokrataksan mukaan. Henkilöjäsen ei voi vuokrata jäsenetuhintaan Lypsyniemeä erilaisten yhdistysten, järjestöjen, yhteisöjen ja yritysten käyttöön.

Kylätalon käyttäjiä pyydetään huomioimaan seuraavaa:
Jätä talon siistiksi seuraavaa käyttäjää varten. Ensiapukaappi on keittiössä. Roskat poltetaan takassa tai nuotiossa, palamattomat roskapussiin ja ulkopönttöön. Tupakointi sisätiloissa on kielletty. Tupakantumpit laitetaan ulkona rakennuksen edessä oleviin peltiastioihin. Tulen teko ulkona on sallittu nuotiopaikalla ja grillikodassa, mutta ehdottomasti ei yleisen kulohälytyksen aikana. Eläimiä ei viedä sisätiloihin. Käyttäjä ilmoittaa ja korvaa mahdolliset vahingot. Talousrakennuksessa oleva wc on käytössänne (erillinen avain). Talousrakennuksen kylmiötä voi vuokrata 15 €/päivä.

Toivomme talon vuokraajilta palautetta, jotta voimme edelleen parantaa kylätalon viihtyvyyttä.

Ajo-ohje
Osoite: Viuruniementie 138, 83500 Outokumpu
Joensuusta tultaessa tieltä numero 17 risteyksestä Outokumpu-Joensuu-Kuopio-Varkaus (Nesteen huoltoasema) 14 km Viuruniementietä (477) Varkauteen päin. Tien oikealla puolella on viitta ”Lypsyniemi”. Käänny pikkutielle ja aja tien päähän asti. Varkaudesta tultaessa käännytään Varkaus-Joensuu tieltä numero 542 Pöytälahdessa Outokumpuun päin ja ajetaan 14 km tietä 477. Tien vasemmalla puolella on viitta ”Lypsyniemi”. Käänny pikkutielle ja aja tien päähän asti.

Lypsyniemen kylätalon voi varata ottamalla yhteyttä:
Tuija Kervinen, 050 3716 716, tuijakervi (at) gmail.com